Zacusca de legume

de sasha in Zacusca, 13 Iun 2013 | 10099 vizualizari

 

Este simpu de facut, dar iti trebuie rabdare la coacere, eu le-am facut acum cateva zile la mama, pt ca la bloc nu imi permit coacerea.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg rosii
  • 3 kg gogosar
  • 3 kg ardei kapia rosu /verde sau galben
  • 3 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • foi de dafin, piper boabe, sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de legume:

Spalam rosile si preparam sucul dand prin masina, fara a ramane coaja. Sucul se fierbe pana scade putin 4/5 ore cu 3/4 linguri de ulei, depinde de lingura , apoi se lasa la racit.

Coacem vinetele, curatam de coaja si le tocam marunt pe un fund de tocat din lemn, vinetele se lucreaza numai cu unstensile din lemn. Lasam vinetele intr-o sita  pana se scurge zeama. Se coc gogosarul si ardeii, curatam de coaja si de seminte, apoi le tocam cuburi maricele. Pana coacem ardeii curatam ceapa si o tocam cuburi.

Intr-o oala mare incingem ulei si calim ceapa la foc mic, eu le-am  calit timp de 30 de minute ca sa patrunda ceapa bine.Adaugam vinetele amestecand continuu cu o lingura de lemn, apoi agaugam gogosarul si kapia. Apoi adaugam sosul re rosii si lasam sa fiarba cam 5 h pana cade sosul, adaugam sare si piper dupa preferinta.

Umplem borcanele si deasupra punem in fiecare borcan cate o foaie de dafin,apoi le invelim in paturi pana a doua zi!

TIPS-URI

1

pe mine m-au luat durerile de cap cu gogosarul, se coace foarte greu

2

mie mi-au iesit 5 kg de zacusca

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

marianascarlat 1

13.06.2013, 17:21

Acum m-am lamurit si eu despre ce e vorba! Sasha reteta scrisa e o reteta foarte buna. Asa fac si eu zacusca, cand fac! In ultimul timp o fac atunci cand am pofta cu ingrediente de toamna puse la congelator si fac doar cat sa mancam o zi, doua. Nu trebuie sa te superi. Nu toata lumea scrie corect sau pune poze intocmai. Am vazut multe diferente si chiar am patit-o ca nu mi-au iesit nici preparatele dupa retete foarte laudate si foarte aspectoase. De atunci m-am invatat minte si nu mai fac retete decat daca le modific asa cum stiu eu ca o sa iasa ceva.

sasha 1

13.06.2013, 17:34

Asa-i Mariana si eu am patit-o

Sim0na 1

14.06.2013, 11:20

Pofta asta nu tine cont de nationalitatea legumelor
Buna zacusca mai ales proaspat facuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de fasole boabe